Flere værktøjer
 
Personlige værktøjer

Johan Fr. Bock

Fra Skanderborg Leksikon

Annonce fra 1921.Her staves navnet Boch, senere erstattes det af Bock.


Boghandler Joh. Fr. Bock (1877-1964) begyndte i 1902 med selvstændig forretning i Skanderborg, og 60 år efter, som 85 årig var han stadig aktiv.

Joh. Fr. Bock stammede fra Sønderjylland, kom i lære som bogbinder, og blev i 1897 ansat som sådan hos boghandler David Davidsen i Skanderborg. Joh. Fr. Bock fortæller om livet i byen dengang:

Det var en lille by og af fornøjelser var der ikke mange. De bestod mest i, at vi samledes i en lille restauration,”Blodkoppen”, og fik vi os et spil kort. Her kom jeg sammen med Carl Olsen, som havde et bogbinderi, og en dag betroede han mig, at han var ked af det hele og ville af med forretningen. Så overtog jeg.

Det begyndte med bogbinderi men snart med lidt papirhandel. I 1914 blev Bock antaget som filial af P.H.Raaes Boghandel, og i 1918 blev han Gyldendalforhandler, og hans datter Johanne Marie Bock bliver medejer.

Hos Bocks boghandel fremstilledes der gennem årene en række prospektkort med lokale motiver. Her et aftenbillede fra Bakken.


Adresserne var flere men endte i 1928 på Adelgade 91.

I 1945 blev far og datter antaget som rabatberettigede boghandlere af Den danske Forlæggerforening.

Ved Johan Fr. Bocks død i 1964 fortsætter hans datter, Johanne Marie Boch, forretningen, indtil Jørgen Schmidt, Bog & Ide, overtager i 1978.

Postkort med Adelgade som motiv fremsstillet hos boghandler Bock.


Kilder

Århus Stiftstidende 3/6 1962

Skanderborg historiske Arkiv

www.boghandlereidanmark.dk

Powered by MediaWiki