Flere værktøjer
 
Personlige værktøjer

Liebings Ølbryggeri

Fra Skanderborg Leksikon

De beboelsesbygninger, der hørte til Liebings Ølbryggeri. Selve de bygninger hvori øllet blev brygget ligger gemt bagved.

På den adresse, der i dag hedder Randersvej 1 lå tidligere en af de første virksomheder, der blev startet op i Ry. Den virksomhed, der her er tale om, er Liebings Ølbryggeri. Det var ølbrygger Carl Henrik Liebing, der sammen med sin hustru Elisabeth, deres tjenestekarl og velsagtens også deres tre børn stod for produktionen på bryggeriet.

Ølbryggeriet var et hvidtølsbryggeri, som alene producerede til salg i det nærmeste lokalområde. Med andre ord har det altså ikke været store mængder af øl, der blev brygget på hvidtølsbryggeriet, men alligevel nok til videresalg.

Ølbrygger Liebing, var desuden manden, der sørgede for, at Ry Skole, da denne blev oprettet i 1886, de første par år havde lokaler hvori man kunne undervise eleverne, idet det var ham der stillede de første lokaler til rådighed for skolen.

I 1901 blev ølproduktionen overtaget af sønnen Kristian Liebing, der sammen med sin kone Anna vist nok drev bryggeriet frem til 1918, hvor bygningerne hvori virksomheden havde til huse, blev revet ned, og produktionen højst sandsynligt stoppet.

Kilder

Lokalhistorisk kalender udgivet af Ry Lokalarkiv, 2009

Powered by MediaWiki